Bir kısım TRT çalışanları 11 ay çalıştırılıp bir ay işten çıkarılıyor

Haber Giriş : 15 Aralık 2004 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANGARYA GERÇEKTEN YASAK MI?

Yorum yazan: Ulaş

T.R.T de yıllardır sözleşmeli olarak çalışanlar var. Bu kişiler T.R.T kurumunda her türlü alanda çalışıyorlar. Bu insanlar 11 ay çalıştırılıp zorunlu olarak bir ay işten çıkarılıp tekrar işe alınıyorlar. Eğer sürekli çalıştırılırlarsa bu kişilerin kadrolu olabilmelerinin önleri açılacakmış.İşten bir aylığına çıkarılmalarının nedenide buymuş. Böyle olunca hukuken bu kişler bir hak iddia edemiyorlarmış.Yani bir nevi devletin bir kurumu vatandaşlarını yasal yollardan kandırıyor.

Her yıl aralık ayının 14 de işlerine son verilip ocak ayının 14.ünde tekrar işi başlıyorlar.Çünkü bu kişilere ihtiyaç da var. Ama kadroya alacak para yok. Kadrolu olurlarsa aldıkları ücret şu an aldıklarının 2-3 katına çıkacak.

Bu bir aylık işten çıkarılma süresinde ise bu kişiler yine çalışıyorlar.Ancak resmi olarak çalışır gözükmüyorlar.Sigortaları yatmıyor. Aylıklarını alamıyorlar.Ama yine de çalışıyorlar. Çalışmadıklarında kendileri ile sözleşmenin yapılmayacağı tehdidi ile karşı karşıya kalıyorlar.

Bunu yapan da bir devlet kuruluşu olan T.R.T. İnanamadınız değilmi? Ama malesef durum böyle. Devletimizin anayasasında angarya yasaktır ibaresi bulunmasına rağmen devletin bir kurumu paralarını ödemediği sigortalarını yatırmadığı kişileri sözleşme yenileme bahanesiyle çalışmak zorunda bırakıyor.

Bu yıl sözleşmelerinin yenilenmeyeceği fısıltı şeklinde T.R.T de dolaşıyor.Çünkü Yönetim kuruluna atanacak isimler konusunda hükümet ile cumhurbaşkanı anlaşamamış. Yönetim kurulu oluşmaz ise bu yıl sözleşmeleri yenilenmeyecek.

Yönetimin bir an önce oluşturulması dileğiyle........

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber